De vakantie is begonnen
Door: sabbatical2011
Blijf op de hoogte en volg Remco / Poldy
15 Augustus 2011 | Frankrijk, Neuvic
Om 16.00 dus volgende poging om weg te komen, tot nu toe met goed gevolg. Eerste tussenstop in Handel (Noord Branbant), bij Kees een broer van Poldy. Ook Carina, zus van Poldy en Marijn en Maike, nichtjes van Poldy, kwamen afscheid nemen. Een gezellig weekend met veel mensen en kinderen. Heerlijk gezwommen in het eerste zwembad van onze reis, we vragen ons af hoevele er nog zullen volgen. Op de foto Suus en achternichtje Coosje.
Zondagochtend de boel weer ingepakt voor zover nodig en op naar Parijs. Eerste echte doel van de reis, want Jop moest de Eifeltoren zien en natuurlijk erop staan. Meer dan 600 treden omhoog gelopen. Missie geslaagd, en alhoewel we niet helemaal bovenin zijn geweest, was Jop tevreden. Als hij 20 is komt hij nog eens terug om wel helemaal naar de top te gaan (zie foto). Alle drie onze kinderen mochten namelijk iets kiezen waar ze op de reis naar toe willen gaan. Jop koos dus voor de Eifeltoren, Luit voor het voetbalstadion van Barcelona en Suus voor een bowlingbaan. We zaten op een camping in Versailles, tot nu toe de duurste camping met de kleinste standplaats, maar wel weer met zwembad (zie foto).
Dinsdag 9 augustus, tentjes weer in gepakt en 300 km zuidelijk afgezakt naar Laroche Millay, naar een boeren camping waar vrienden van ons (Mirjam en Arthur en hun dochters Elise en Julia) al een week verbleven. Wat een prachtplek met speelmogelijkheden voor de kinderen te over. Vijfentwintig standplaatsen vol met gezinnen met jonge kinderen, dus volop vriendjes. Heerlijke relaxte camping om goed in de vakantiestemming te komen. We stonden gezellig met drie de waard tenten naast elkaar, Mirjam en Arthur in het midden, Erik en Marriët met kids aan de ene zijde en wij aan de andere zijde (zie foto). Het weer begint ook goed mee te werken, dus dat moet lukken aankomende weken.
Vrijdag 12 augustus de boel wederom ingepakt. Helaas hielden we het niet droog ’s ochtends en dus ging de tent kletsnat de auto in. Ongeveer 300km zuidelijk afgezakt en vier uur later de tent weer uitgepakt in Neuvic, 70km linksonder Clermont Ferrand. Hier staan we gelukkig een week, dus geen in en uitpakken meer aankomende dagen. Mooie kasteelcamping met ruime plekken en onmisbaar voor kinderen een mooi zwembad! Tevens nemen we hier uitvoering afscheid van Geja, Ludo, Stijn, Elisa, Fleur en Charlotte. Die hier ‘toevallig’ook 3 weken vakantie vieren.
Inmiddels is het alweer maandag de 15e en hoog tijd om dit stuk tekst aan jullie allen te versturen. Nog wel even enkele feitjes of wist je datjes, voor degene die alles echt goed willen bijhouden, al is het maar omdat we het zelf dan niet vergeten.
•Start reis vrijdag 5 augustus 2011 om 14.40 uur
•Kilometerstand van onze Renault Trafic 75828 (werkelijk 200000+, iets terug gezet op een of andere dubieuze manier)
•Gewicht van onze bagage ongeveer 650 kilo
•Bestemming van Jop, de Eifeltoren volbracht op maandag 8 augustus
•Op vrijdag 12 augustus staat het 3-2 voor Suus qua overgeven in de auto. Zowel Suus als Luit worden regelmatig wagenziek. Zij geven keurig over in een plasticzak. Dichtknopen en bij de volgende stop in de prullenbak gooien. Luit vroeg mij al of het een wedstrijd was. Tja zo kun je het zien, maar of je blij moet zijn met de overwinning.
•Zwembad/zwemvijver/zwemmeer/zwemrivier nummer 4. Tot nu toe twee zelfgegraven zwemvijvers en twee zwembaden. De zwemvijvers waren prachtig, maar dit Art deco zwembad uit 1930 (zie foto) is ook wel erg mooi.
•Gelezen boeken Remco “het Diner”van Herman Koch, Poldy “de leesclub”van Renate Dorrestijn. De kids worden voorgelezen uit “met de poppen gooien”van Guus Kuijer.
Uit “de leesclub” van Renate Dorrestijn blz 59:
Hoewel we iets wat verbouwereerd waren, begonnen we uit macht der gewoonte alweer automatisch onze zegeningen te tellen.Wie die kunst verstaat, komt nooit met lege handen te staan. En wie de bakens kan verzetten, om het eens op zijn schippers te zeggen, die geniet volop of leeft althans intens.
Herkenbaar, het is genieten!
15 Augustus 2011 - 16:29
André & Floor:
Fijn dat jullie zo genieten! Het is hier maar stil.David en zijn kindertjes horen we bijna niet....
dikke kus voor Jop,Luit en Suus.
15 Augustus 2011 - 16:34
Anneke:
Hallo! Ben jij de schrijver Remco? Een talent is opgestaan!
Liefs,
Anneke -
15 Augustus 2011 - 18:18
Marike:
Kijk al naar jullie uit, nog twee weekjes en dan zijn jullie hier!!!!
15 Augustus 2011 - 18:35
Immie:
Fijn, dat jullie mooi weer hebben, maar ook hier begint de zon te schijnen. Komende week fietsen dus......... zonneschijn!
Liefs en dikke kus voor allen. -
15 Augustus 2011 - 18:59
Daphne:
Terwijl ik jullie mail ontvangen met de titel vakantie! begin ik morgen met een nieuwe baan.. tja verschil moet er zijn! Wat een avontuur, en dat jullie bij Meppel alweer rechtsomkeer konden.. nouja Meppel is nog te overzien...maartoch..
Jullie gaan ook bijhouden welke boeken jullie gaan lezen? Misschien is het dan leuk om te vermelden of het boek de moeite waard is, of heel kort wat je ervan vond?? Altijd leuk om over tops en flops te lezen!
Heel veel plezier met elkaar, leuke foto's maken en veel avonturen beleven! Een bowlingbaan.. in Spanje of Marokko.. lijkt me trouwens best een uitdaging.. is dat niet iets vrij Nederlands? -
15 Augustus 2011 - 19:05
Michel:
Klinkt als een mooie en passende start. Hoort allemaal bij het ontwenningsproces. Ithaka ! -
15 Augustus 2011 - 19:29
Edwin:
Hallo familie,
Leuk om te lezen dat jullie genieten. Het wordt hier inderdaad ook wat mooier weer, dus wij kunnen hopelijk ook nog wat vakantiegevoel meepakken (bbq-tje, bootje, etc.). Ik weet niet of Mirjam haar mail ook leest, want die is een week op vakantie met TOF, dus mede namens haar....een dikke knuffel voor jullie (en een poot van Bowy).
16 Augustus 2011 - 11:04
Jeannet En Mevin:
Hoi Familie,
Fijn om te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben,helemaal toppie!
Net terug van jullie huisje poetsen dus weer lekker schoon!
Veel plezier en heerlijk genieten!
Liefs Jeannet en Melvin -
16 Augustus 2011 - 17:40
Bianca:
Ik wens jullie heel veel plezier en zon toe. Hier is de zon nog steeds verstopt achter de wolken. Ik ben erg benieuwd wat jullie allemaal gaan meemaken en zien.
Groetjes -
17 Augustus 2011 - 19:52
Marion:
Jop en Luit:
Mart, Daan en Niek wachten jullie op. Nog 2 dagen! Suus: Juul wacht op jou... (in het zwembad, want daar is ze niet uit te slaan).
Ps de zon, hitte, rivier, zwembad, barbecue, ranja, water, bier en wijn staan klaar vrijdag! -
18 Augustus 2011 - 08:34
Kiewieten:
wensen jullie veel plezier, wij inmiddels terug in kikkerland en meteen afkicken, 15 graden verschil! Mooie foto's en geweldig geschreven!
Liefs van ons allen....
18 Augustus 2011 - 17:16
Opa En Oma!!!!!:
Nooit geweten dat ons nageslacht zulk een schrijverstalent had. Zit misschien nog wel een Flores Dessing of echtpaar Dessing in.
Het verslag van de vorige reis zit in een mapje, maar dit slaan we eerst maar eens digitaal op.
We zijn wel nieuwsgierig naar het fotografisch en filmtalent van J L en S
Knuffel en kus
19 Augustus 2011 - 22:50
John:
Hoi Allemaal,
Wij zijn vandaag terug gekomen uit het "zonovergoten" Belgie.
Tijdens deze vakantie besloten om volgend jaar toch maar weer zuidelijker te reizen.
We hadden een pracht zwembad en een slecht huis.
Nu nogmaar even genieten van de zon die er nu aan zit te komen aankomende week.
Geniet er van, wij volgen jullie elke dag.
Grietjes John, Miranda, Kaylee, Christopher en Gaitlin -
22 Augustus 2011 - 09:10
Robin En Anita:
We hebben net met z'n tweeën jullie foto's zitten bekijken en ik heb Robin verteld over de keuzes van de kinderen. Hij zou ook wel het stadion van Barcelona willen zien.
Wij zitten nog drie dagen in Frankrijk en dan gaan we weer naar huis, waar we snel weer beginnen met voetbal.
Groetjes van de familie Kelder -
27 Augustus 2011 - 17:01
John V:
Jullie genieten met volle teugen met voor elk wat wils... Ga zo door, maar bij Marion en Piet zal dat zeker gaan lukken.
Remco: van harte gefeliciteerd, maak er een mooie dag van, je zal niet zo vaak je verjaardag in Frankrijk vieren (al weet ik niet wat jullie toekomst je gaat brengen :-))
Blijf genieten en laat ons blijven genieten van jullie prachtige feuilleton.
Veel plezier!! -
28 Augustus 2011 - 10:11
Piet:
Hoi, Leuk bericht over de eerste etappen van jullie sabbatical. Het lijkt erg op vakantie! Wij zijn net terug uit Frankrijk. Wij waren op zondag 7 aug. ook onderweg naar Parijs, maar zijn wat verder gereden. Hebben gefietst langs Canal du Midi, van MZ naar AO (Lacanau); daarna gewandeld in Drôme.
Morgen (29 aug.) gaan wij weer aan de slag en denken met enige jaloezie aan jullie. Veel plezier,
groet, Piet (en Jopie)